Et bundt friske krydderurter (timian, rosmarin og salvie)
Lav "soffrittoen", dvs.: hak løget, bladselleri stangen og guleroden fint og svits det i den
varme olie ved svag varme indtil de får farve. Brug en god, stor pande!!
Vend imens perlehønen i mel og steg dem i en pande sammen med olivenolien på begge
sider i et par minutter.
Kom perlehønerne i den store pande sammen med soffrittoen, stadigvæk ved svag varme.
Steg dem i ca. 3 min og tilsæt hvidvinen som dampes af.
Kom oliven i og lade det småkoge 5 min endnu.
Tilsæt tomat passataen og de skyllede og sammenbundende krydderurter.
Lad kødet småkoge videre i ca. 30 -35 min.
Perlehønen serveres med en god salat, ovnbagte kartofler og selvfølgelig et godt rustikt brød.
Vinforslag:
Retten egner sig godt til f.eks. en flaske god Chianti eller Chianti Classico, da syren fra Sangiovese druen supplerer syrligheden fra de sorte oliven, hvidvinen i retten og har kræfter til at tage kampen op mod krydderierne og det fede i hønen.
Opskriften er lavet af
Raffaella Buratelli
Vespro Vinbar & Cafe
Vedbæksgade 13
2200 Nørrebro Vespro Vinbar & Cafe
Alle opskrifter i dette afsnit - Raffaella Buratelli's klassiske italienske opskrifter - er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!
Opskrifterne kan frit anvendes i dit eget og venners køkken, men du må ikke benytte opskrifterne kommercielt under nogen former uden tilladelse.