Lav kaffen og lade den afkøle. Det er vigtigt, at man laver så stærk kaffe som muligt, da den så vil give smag nok til, at man ikke behøver at komme likør i desserten.
Pisk fløden og sæt den køleskabet.
Rør æggeblommerne og sukkeret sammen til det bliver en luftig masse.
Tilsæt mascarpone og en halv teskefuld vanillesukker og rør godt rundt til du får en glat creme.
Tilsæt så piskefløden langsomt ved at røre i massen med en ske - brug ikke piskeris!
Dyb savoiardierne en af gangen i den kolde kaffe på begge sider. Det skal gå hurtigt, da kiksene ikke må blive alt for våde.
Lav så et lag med savoiardierne i et fad. Kom så ca. halvdelen af cremen på de våde kiks. Lav endnu et lag savoiardi og kom resten af cremen på.
Sæt i køleskabet i mindst 4 timer, men helst i længere tid. Den er bedst dagen efter!!
Server kold med kakaopulver drysset over.
Mange vil mene. at man ikke skal bruge fløde i tiramisù men istedet piskede æggehvider.
Jeg synes, man kan gøre det på begge måder. Dog gør fløden, at tiramisuen kan spises efter lidt kortere tid, end hvis man brugte piskede æggehvider samt at den bliver dejlig luftig.
Vinforslag:
Man bør sådan set ikke drikke vin til Tiramisu! Jeg foretrækker selv en kop god, stærk kaffe, som supplerer kaffen i desserten.
Dog kan man godt forsøge sig ud i enten portvine af tawny typen eller måske en frugtet Recioto della Valpolicella, men det bliver aldrig lige så godt som en god kop kaffe.
Opskriften er lavet af
Raffaella Buratelli
Vespro Vinbar & Cafe
Vedbæksgade 13
2200 Nørrebro Vespro Vinbar & Cafe
Alle opskrifter i dette afsnit - Raffaella Buratelli's klassiske italienske opskrifter - er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!
Opskrifterne kan frit anvendes i dit eget og venners køkken, men du må ikke benytte opskrifterne kommercielt under nogen former uden tilladelse.