Stat med at tage smørret ud af køleskabet så det bliver blødt at arbejde med.
Rist mandlerne i oven ved 180 grader i 5-10 min.
Kom melet på arbejdsbordet og lav en lille bunk med plads i midten.
Kom så det bløde smør, æggene, sukkeret, saltet og bagepulveret i hullet og bland det, til du får en fin og glat dej.
Tilsæt de let ristede mandler og arbejd dem ind i dejen.
Lav så 3 stænger og kom dem på en stor bageplade.
Bag dem i 20 minutter ved 190 grader (forvarmet ovn).
Tag dem så ud og lad dem afkøle i 10 minutter. Skær dem så på skrå i skiver på 1 -1,5 centimeter. Bag dem igen i 15-20 minutter ved 170 grader.
Vinforslag:
Der er ikke så meget at sige her! Mandelkagen eller Cantuccini, som den hedder på italiensk nydes sammen med Vin Santo (hellig vin). Denne vi har sin oprindelse, ligesom retten, i Toscana. Cantuccini kommer fra byen Prato.
Kombinationen af Vin Santo og Cantuccini er bare himmelsk som en lille avec sammmen med kaffen eller bare som en lille hyggestund sammen :-)
Opskriften er lavet af
Raffaella Buratelli
Vespro Vinbar & Cafe
Vedbæksgade 13
2200 Nørrebro Vespro Vinbar & Cafe
Alle opskrifter i dette afsnit - Raffaella Buratelli's klassiske italienske opskrifter - er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!
Opskrifterne kan frit anvendes i dit eget og venners køkken.