Start med at lave bouillonen klar til brug (oksekødssuppe renset for grøntsager gennem si er velegnet, hvis du ikke vil lave den fra bunden)
SÃ¥ skal du igang med grundstammen i retten, il battuto.
Du tager løget, guleroden, selleriet og pancetta og hakker det helt fint. Når vi siger fint, så betyder det, at det skal være næsten smørbart.
Smelt nu smørret i en gryde. Når smørret er klart, putter du "il battuto" i og lader det tage smag i 15 minutter ved medium varme.
Efter 15 minutter kommer du det hakkede svine- og oksekød i retten og rører stille og roligt rundt til kødet begynder at blive gyldent.
Så tilsætter du ½ glas rødvin. Når det er dampet af, tilsætter du ½ glas varm bouillon.
Du fortsætter på medium varme, og hold godt øje med gryden.
Når vin/bouillon er næsten opsuget i kød og il battuto, tilsætter du igen ½ glas rødvin og ½ glas bouillon. Denne proces fortsættes en times tid.
SÃ¥ er du klar til at servere retten med enten spaghetti eller penne.
Penne er særligt velegnede til at få masser af ragu/sauce med i munden, hvilket kan være vanskeligt med spaghetti, hvis du ruller korrekt op med ske og gaffel. Derfor bruger vi oftest penne til denne ret.
Kom gerne masser af friskrevet Parmigiano Reggiano over retten!
Retten stammer fra regionen Emilia Romagna i Norditalien.
Sauce Bolognese tager sit navn efter byen Bologne, der netop ligger i regionen Emilia Romagna.
Det er også grunden til, at man anvender en flaske Sangiovese eller en flaske Lambrusco i maden - egnens egne vine til egnens egne opskrifter.
Vinforslag:
Det er egentlig ret basalt, hvad man skal/kan drikke til Sauce Bolognese med spaghetti - den klassiske Lady & Vagabonden ret - dog uden kødboller.
Du har allerede brugt en flaske Lambrusco eller en flaske Sangiovese, så du fortsætter selvfølgelig med at drikke en af disse dejlige vine til maden, så tingene passer sammen.
Alle opskrifter i dette afsnit er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!