ITALIENSKE MADOPSKRIFTER
UOVA IN COCOTTE AL TARTUFO


Opskrifter opdelt efter madtype:

Opskrifter opdelt efter region:

Opskrifter alfabetisk:






Print Test

Uova in Cocotte al Tartufo (4 pers.)

Vi skal her i gang med en af de så absolut nemmeste og mest velsmagende forretter fra Italien.

Faktisk er retten relativt ukendt i Danmark, og den kan være lidt svær at finde og er i 100 udgaver. Dette er 1 af dem.

Vi så retten udført 1. gang i et DR program, hvor vin- og madanmelder Søren Frank var inde hos Brdr. Price og trylle denne lille herlighed frem.

Det er i den grad imponerende hvad 3 ingredienser og en ovn kan gøre ved hinanden, og vi garanterer, at denne lille forret er en succes på ethvert bord.

Forretten anrettes i små skåle - Soufflé skåle.
Billedet giver desværre ikke det bedste størrelsesforhold, men skålene skal have en 10 cm. bredde og 3-4 cm. højde

Du skal bruge følgende ingredienser til 4 personer:

80 gram Parmigiano Reggiano
12 spsk. indkogt fløde 38% (1/4 liter fløde indkoges, så det passer med 12 spsk.)
4 æg
en smule salt
en smule peber

Start med at varme ovnen op på 180 grader ved almindelig ovnvarme (ikke varmluft)

I ovnen stiller du et større fad med vand i bunden (skal fungere som vandbad for de små soufflé-skåle)

Riv 80 gram Parmigiano Reggiano (den rigtige) og fordel i de 4 små soufflé-skåle.

Tilsæt 3 spsk. indkogt fløde til soufflé-skålen.

Lav en lille fordybning i midten og slå et råt æg ud, så det er placeret med blommen i fordybningen.

Krydr let med salt og peber.

Når oven har nået temperaturen, og vandet er tæt på kogende i vandbadet, placerer du de 4 skåle i vandbadet.

Retten skal have 7-9 minutter i ovnen - indtil æggehviden er fast - og ikke længere (tiden er ikke afgørende, det er konsistensen).

De små skåle tages ud af ovnen og sættes på en lille tallerken og serveres med en spiseske - gerne lidt mindre, så man kan få hele indholdet med op.

Når retten er tilberedt perfekt, vil æggeblommen stadig være flydende og blande sig med ost, fløde og æggehvide. Kombinationen er fantastisk!

Vi gør her særligt opmærksom på, at der ingenlunde er tale om en fedtfattig ret - men den er nærende. Er du ikke til det fede, så er det ganske simpelt ikke denne ret, du skal lave!

Voksne mænd kan godt spise 2, men pas på - det mætter. Ikke lige til start men kort tid efter, at man er færdig, og det vil jo være trist, hvis der ikke er plads til secondo :-)

Hvis du er et luksusdyr, så kan det anbefales at rive et par flager frisk sort eller hvid trøffel over retten, når den kommer ud af ovnen. Det giver lige lidt ekstra :-)Derfor indgår navnet Tartufo (trøffel) også i navnet på retten.



Vinforslag:

En af de lidt sværere madkombinationer at sætte vin til!

Retten kræver en kraftig og fyldig rødvin, men hvidvin kan også tåles, hvis den er fed og kraftfuld.

Sangiovese-druen har en frisk og klar frugtsyre, der giver god modvægt til fedmen i smagen og tekstur i retten.

Dermed kan du anvende Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano o.s.v. De passer også herligt til hovedretten, når du kommer dertil!

Vinhulen.dk
2014













































s