200for200 2016
Vinfestival arrangeret af BB Vinimport og Toscavini
Kay Fiskers Plads i København

200for2002013


Det er efterhånden blevet en tradition, at Vinhulen.dk deltager i 200for200 i København på Kaj Fiskers Plads - tæt på indkøbscentret Fields.

Det er 6. gang at de 2 vinimportører Michael Bodholdt og Bill Kyhl fra henholdsvis BB Vinimport og Toscavini arrangerer 200for200 - Italiensk vinmesse.

Navnet henleder opmærksomheden på, at man kan smage 200 vine for kr. 200.

Som vanligt foregår sessionerne i 2 tempi - en eftermiddagssmagning fra 15.00 - 17.30 og igen fra 18.00 - 20.30 - og det er altid den sidste smagning, der bliver udsolgt først!

Vinhulen.dk i skikkelse af undertegnede og Frank Gooding stillede op til den tidlige session, men vi blev faktisk så grebet af de gode vine, at vi forblev på åstedet et stykke ind i aftensmagningen.
200for2002016
Og hvad kunne man så smage i 2016?

36 producenter var tilmeldt smagningen, og det bedste er, at i rigtigt mange af standene er det faktisk producenten selv, der udskænker vinene.

En velkommen lejlighed til at hilse på gamle kendinge og sige goddag til nye.

På billedet til venstre kan du se producenten Pacherhof's hvide vine, der forhandles af BB Vinimport. Pacherhof kommer fra det nordlige Alto Adige og laver snorlige hvidvine på Gewurztraminer, Sylvaner, Riesling med flere...

Faktisk er smagningen helt fantastisk, hvis du vil hele Italien rundt på 2½ time, da både BB Vinimport og specielt Toscavini dækker hele Italien.

Toscavini dækkeer stort set hele Italien med vine i den brugervenlige prisliga med enkelte afstikkere med dyre vine, mens BB Vinimport dækker de vigtigste dele af Italiens vinregioner med det lidt dyrere segment - generelt set.
200for2002016
På billedet til højre kan du se vinene fra Piemonte-producenten Ceste, der forhandles af Toscavini.

Du kan smage stort set alle populære vintyper som Barbaresco, Barolo, Brunello di Montalcino, Chianti Classico, Primitivo, Amarone della Valpolicella og Barbera d'Alba.

Der er dog også plads til mere gemte skatte med vine kommende fra Ligurien, Campanien og Sardinien, så der er nok at tage fat på, såfremt man vil nå det hele.

Her i 2016 havde undertegnede specielt glædet mig til at hilse på de nye ejere af legendariske Cerbaiona, der laver forrygende topklasse Brunello di Montalcino.

Diego Molinari var tidligere ejer, og har formået at lave forrygende Brunello frem til nutiden, men p.g.a. sygdom er vingården overladt til Matthew Fioretti og dennes italienske hustru.

Cerbaiona var lidt i forfald efter Molinari's mangeårige sygdom, og der er plantet nye vinstokke, indkøbt nye fade og gjort bedre plads til besøgende.
200for2002016
Over en kop Brunello 2011 fik vi en god lang samtale om fremtiden. Vi satser på vedvarende kvalitet fremadrettet - måske endda bedre end de "gamle", for Cerbaiona har én af områdets absolut bedste vinmarker, og det betyder uendeligt meget i Montalcino.

Til venstre ser du Cerbaiona's Brunello di Montalcino 2011. Bemærk nye etiket :-)

En anden af de absolutte favoritter - Le Fonti - var også til stede på vinmessen.

Det er specielt Supertoscanerne Vito Arturo og Mattia, der er helt særlige. Sidstnævnte er opkaldt efter sønnen Mattia, der netop denne dag skænkede vinene.

Her fik vi en god lang samtale om vinene og betingelserne i Chianti.

Vi rundede selvfølgelig også Morami fra Umbrien.

Sabrina Morami ejer en lille vingård i Umbrien, og undertegnede har kendt hende siden hun første gang satte sine export-ben i Danmark.

Det er Toscavini, der importerer Morami's vine, og man får virkelig meget for pengene i Renaia, der er det tætteste, Umbrien kommer på Supertoscanere - måske en SuperUmbrier?

Sabrina laver også en delikat og intens hvidvin, hun kalder Cardissa, der er helt gylden gul og fed.


200for2002016 200for2002016 200for2002016

























200for2002016
Så skulle vi også lige runde Massolino, som både Frank Gooding og undertegnede har et særligt forhold til.

Vi har uendelig tit stået på torvet i Serralunga d'Alba på vore Barolo Tours og kigget på denne ejendom, hvor der var en gøende hund, et træ med frugter, vi kunne spise og et kæmpe byggerod.

Vi husker faktisk ikke meget andet - altså udover besøger hos Massolino, da vi fik sparket murbrokkerne væk. Winemakeren kunne fortælle, at nu er byggerodet slut, og ejendommen står nyrenoveret og pryder torvet.

Den frisk årgang af Massolino's vine på Barolo-fronten er Barolo Parafada og Barolo Parussi 2012, men årgang 2011 var også med til sammenligning. Altid flotte fine. Meget forskellige vine hvor Parussi kræver tid og Parafada er nemmere at gå til i tidlig alder.

Vi rundede og Collemattoni, hvor vi satte smagsløgene i Rosso di Montalcino 2013 og Brunello di Montalcino 2011.

Lige ved siden af stod én af vore favoritter i Chianti Classico - Castell'in Villa, hvor Coralia Pignatelli styrer vingården. Det er en sød, ældre kvinde, og her taler vi meget ældre. Vi har aldrig spurgt til alderen, men undertegnede vil skyde på, at hun i alt fald har passeret 70.

Castell'in Villa laver traditionelle Chianti Classico på 100% Sangiovese, og vi smagte også lige Santacroce IGT på Cabernet Sauvignon. Den er aldeles glimrende.
200for2002016
Det kan være lidt svært altid at få plads ved bordene, så vi måtte komme tilbage, når der var hul :-) Vi måtte jo forbi og hilse på Colleoni - Santa Maria, der oprindeligt væltede undertegnede omkuld med sin Rosso di Montalcino 2003 in the old days.

Rosso di Montalcino 2014 og Brunello di Montalcino 2014 smagte vi - begge fremragende repræsentanter for vintyperne.

Lidt Amarone della Valpolicella skal man ikke snyde sig selv for, så vi fandt frem til stand 36 - Domini Veneti.

Foruden at lave flotte Valpolicella Classico Ripasso Torbe og Casetta, så er Amarone della Valpolicella Jago en fremragende Amarone. Her blev den selvsagt serveret i aktuel årgang 2010, men undertegnede har fornyligt nydt årgang 2000, der var et brag af en moden Amarone.

Finalen blev hso først Cantina del Pino med vine af typen Barbareco. Nydelig, nydelig. Der blev serveret både Barbaresco, Barbaresco Albesani og Barbareco Ovello i årgang 2011. Vi fandt Ovello klart bedst denne dag.

Vi sluttede med de fremragende hvide vine fra Pacherhof, hvor Valle Isarco Sylvaner Alter Reben 2014 og Valle Isarco Gewurztraminer 2014 faldt bedst i smag denne dag. Vi kunne høre på de besøgende i standen, at meningerne om hvilken vin, der var bedst varierede, men alle var enige om, at vinene generelt er fremragende.
200for2002016

Det var, hvad vi nåede denne dag i Ørestaden i København til årets 200for200.

Næste samling er i 2018, da vinfestivalen holdes hvert 2. år. Forrygende lejlighed til at smage et stort antal vine på meget kort tid til en overkommelig pris. Som publikum kan man faktisk opnå en forståelse for Italiens diversitet på bare et par timer, og man kan også nå at smage sig frem til, hvilke vintyper man fortrækker - der er jo som bekendt stor forskel.

Vinmesser/vinfestivaler er heldigvis kommet for at blive. Det trækker enorme ressourcer på vinimportørerne, når det skal planlægges, men det lønner sig, når man ser smilene og de glade diskussioner og meningsudvekslinger blandt publikum.

Det var en god smagning. Vi kommer gerne igen!

Vintest fra vinmessen er online fra søndag, den 29. maj 2016.


Frank Gooding & Michael Christensen
Copyright 2016
Vinhulen.dk