Det var lidt hektisk hos Giacosa. Det må man som besøgende forvente, når producenterne skal køre en virksomhed. Bare det at få lov at besøge er en stor ting, når vi taler Bruno Giacosa. Først måtte vi fra den officielle adresse videre til producentens smagelokale 300 meter væk, men det var bare hyggeligt at se byen. Det skal også siges, at hovedadressen er salgskontorer og tappehal.
på billedet er Thomas bange for at ødelægge sine laksko :-),
Frank har forelsket sig i vejskiltet, og undertegnede er parkeret solid i grøftekanten.
Det var et af de her besøg, hvor vi ikke først skulle i kældrene og se på ståltanke og fade. Vi gik direkte til fadet, om man så må sige....
Alle glas blev grundigt skyllet af kældermesteren, som det fremgår af nedenstående billede. Det er jo vigtigt, at tingene gøres ordentligt!
Denne eftermiddag skulle vi smage:
Spumante 2004
Roero Arneis 2007
Dolcetto Sorano 2007
Barbera 2007
Barbaresco Asili 2005
Barbaresco Rabaja 2005
Barolo Le Rocche del Falletto
Barbaresco Riserva Red Label Asili 2006
Barbaresco Riserva Red Label Asili 2006 var en af de ganske få flasker, som producenten har tilbage på lageret. Vi fik at vide, at den blev trukket op til lejligheden. Undertegnede lurede lidt, da det var lidt mærkeligt, at man så brugte en magnum-udgave. Med et smil blev vi forklaret, at de synes vi skulle prøve vinen, men den skulle også bruges til en middag om aftenen.
Så fik vi lige benene ned på jorden igen :-)
Barbaresco Rabaja 2005 udmærkede sig i mængden og er klart en 3 glas vin. Det samme er klart gældende for Barbaresco Riserva Red Label Asili 2006. Stadig ung og viril og et udtryk for Barbaresco's uomtvistelige kvalitet, når det er bedst.
Hele seancen varede vel kun omkring 45 minutter, men det var helt sikkert noget særligt at besøge Bruno Giacosa.
Vi er meget taknemmelige for, at det kunne lade sig gøre. Vi ved, det er svært at slippe gennem nåleøjet....
I Danmark importeres vinene fra Bruno Giacosa af Theis Vine.