WINEMAKERS LUNCH MED CHATEAU ANGLUDET
SØLLERØD KRO
Søllerødvej 35, Holte
På den sidste dag i september måned, var Vinhulen.dk inviteret til en smagning af 6 forskellige årgange af Chateau Angludet på Søllerød Kro i Holte, inviteret af Lago-import, der handler med over 100 vinhandlere rundt omkring i Danmark.
Chateau Angludet ligger i appellationen Margaux, 30 kilometer nordvest for Bordeaux, hvor det med stor sikkerhed kan fastslås, at det har ligget siden år 1273, hvor lord Bertrand d'Angludet, en ridder, ejede slottet. Det menes dog, at de første adelige mennesker indtog ejendommen så tidligt som i det herrens år 1150.
Man mener, at vinmarkerne har ligger der siden det 17. århundrede, hvilket man begrunder i, at vinmarkerne var med på Cassini's kort over området, der stammer tilbage fra 1758.
I 1791, hvor ejeren Pierre Legras døde, blev ejendommen opdelt blandt de 4 arvinger. Som et resultat af opdelingen figurerer Chateau Angludet ikke på den berømte 1855-klassifikation, men mange mener, at slottet har styrke til reelt at ligge på niveau med nogle af cru-slottene.
I 1932 blev Chateau Angludet udnævnt til Cru Bourgeois Exceptionnel. Chateau Angludet har sidenhen efter egen beslutning trukket sig ud af klassificeringen.
Oprindelig var markerne på Chateau Angludet store. I 1891 var marken på 130 hektarer, hvoraf 55 var tilplantet med vinstokke, men da den nuværende generation af Sichel-familien overtog stedet, var vinmarkerne på bare 7 hektarer. Det var i 1961.
Dog slog Sichel-familien sig ned i Bordeaux allerede i 1883.
I 1961 var det Peter og Diana Sichel, der købte Chateau Angludet, men det er i dag 6. generation af familien, de 5 børn, der driver Chateau Angludet.
Faktisk er 7. generation allerede på banen, da Allan Sichel's 2 sønner, Alexander og Max er salgsrepræsentanter for Maison Sichel.
I dag dækker Chateau Angludet totalt 81 hektarer, hvoraf 32 er tilplantet med vinstokke.
Vinstokkene er i dag gennemsnitligt 25 år gamle og er plantet med en tæthed af 6.666 til 7.300 vinstokke pr. hektar i fordelingen 46% Cabernet Sauvignon, 41% Melot og 13% Petit Verdot.
Der produceres ca. 120.000 flasker Chateau Angludet om året, og naboerne til slottet er Chateau Giscour, Chateau Brane-Cantenac og Chateau du Tertre.
Vi havde den sensommerdag i september fornøjelsen af at møde David Sichel fra Maison Sichel i Bordeaux, der ejer blandt andet Chateau Angludet og er partsejer af Chateau Palmer, også i Margaux.
På Vinhulen.dk kender vi Chateau Angludet som en af de Margaux vine, hvor man virkelig får kvalitet for pengene. Masser af klassisk Margaux i flasken.
Vi glædede os kraftigt til at se, om det stadig er tilfældet i de nye årgange fra slottet, og hvem siger nej tak til at smage 8 årgange i rap?
David er en særdeles underholdende mand med talegaverne i orden. Meget detaljeret gennemgang af områdets historie, Chateau Angludet's historie og anekdoter om vine og område.
Blandt andet var det interessant at blive taget gennem en gennemgang af udvikling i AOC Bordeaux, der i 1970'erne talte ca. 40.000 producenter, men som nu er nede på 8.000 og om forholdet mellem rødvin og hvidvin.
For 30 år siden blev der produceret lige så meget hvidvin som rødvin i AOC Bordeaux. Nu er andelen af hvidvin nede på ca. 8%. Det kan man kalde en tilbagegang!
David, der er eksportdirektør, kunne også berette, at siden han var barn, så er vinstokkene generelt blevet 30 cm højere, og brugen af Merlot druen er hastigt på tilbagetog til fordel for Petit Verdot.
Der er sket meget i Bordeaux på bare de seneste 20 år.
Selve Bordeaux er i dag blevet en helt lille vinturistby med rigtig vinkultur, Bed&Breakfast og masser af gode restauranter, hvor man kan slappe af, mens man nyder området.
Til venstre kan du se et billede af vinen Sirius, der laves på druer indkøbt fra lokale producenter i Bordeaux.
Denne formiddag skulle vi smage følgende vine:
Bordeaux Blanc Sirius 2015, Chateau Anludet
Bordeaux Rouge Sirius 2014, Chateau Angludet
Chateau Angludet 2013
Chateau Angludet 2012
Chateau Angludet 2011
Chateau Angludet 2010
Chateau Angludet 2006
Chateau Angludet 2004
Chateau Angludet 2003
Chateau Angludet 2002
Chateau Angludet laver traditionelle Margaux vine med stor genkendelighed på appellationen og en stabil kvalitet år efter år - også i de svære årgange.
Til højre ser du Søllerød Kro's udgave af Pighvar, klorofyl, snegle & toast med løg og Thybo. Fremragende skruet sammen i symfoni af velsmag.
Chateau Angludet laver foruden 1. vinen også en 2. vin - La Reserve d'Angludet. Der produceres ca. 38.000 flasker om året.
Dertil kommer 150.000 flasker af den hvide Sirius og 500.000 flasker af den røde Sirius.
Såfremt du ønsker at se Vinhulen.dk's ratings af de enkelte vine, så kan du trykke på den specifikke vin, du vil se yderligere vurdering af vinene.
Nedenfor ser du en oversigt over vinene serveret under winemakers lunch, og så kan du klikke på den specifikke vin, hvor du ønsker at se vor anmeldelse/rating:
Bordeaux Blanc 2015, Chateau Angludet
Bordeaux Rouge 2014, Chateau Angludet
Chateau Angludet 2013
Chateau Angludet 2012
Chateau Angludet 2011
Chateau Angludet 2010
Chateau Angludet 2006
Chateau Angludet 2004
Chateau Angludet 2003
Chateau Angludet 2002
Hvordan præsterede vinene så holdt op mod hinanden rent årgangsmæssigt?
Først og fremmest kan vi sige, at vinene holder en flot kvalitet, uanset årgangens svaghed. 2010 er en fremragende årgang, mens 2002 var en meget svag årgang.
Alligevel er der tale om velsmagende, genkendelig Margaux i begge udgaver, hvor 2010 selvsagt er bedst af de 2, men 2002 er ikke uden evner.
2003 var oprindelig en meget hypet årgang, hvor man siden er kommet til den konklusion, at vinene ofte var alkoholtunge vine og nogle powervine, som måske i moderne tid er afløst af forbrugernes lyst til lettere og mere frugtige vine. Chateau Angludet klarer dog opgaven til UG.
De bedste vine på dagen var 2011, 2010, 2004 og 2003 - hvor 2010 havde lidt mere af det hele...
En meget interessant middagsstund var nået til sin afslutning i selskab med veloplagt vinproducent og vinimportør samt lækker mad fra Søllerød Kro og vellavet vin.
Vinen havde de perfekte rammer i Søllerød Kro's lokaler. Stedet lever på alle måder op til sin Michelin-stjerne. Madsen sidder lige i skabet og holder et højt niveau ledsaget af en hær af tjenere, der står klar til betjening ved mindste vink.
Imponerende service og opmærksomhed under hele seancen som dog havde vinene som førsteviolin, som det skal være til vinsmagninger.
Du finder Søllerød Kro på intetnettet her:
Søllerød Kro
Du finder vinene fra Chateau Angludet hos Lago-import / 1855cru.com på intetnettet her:
Lago-import og
1855cru.com
Du finder Chateau Angludet på intetnettet her:
Chateau Angludet
God fornøjelse....
Michael Christensen
Vinhulen.dk
Copyright 2016