VINHULEN.DK - INTERN VINSMAGNING


CHATEAUNEUF-DU-PAPE 1995 - 2007
VS
TOSCANA 2002 - 2009

Det kan efterhånden være svært at afholde intern vinsmagning i Vinhulen.dk, da vi allerede har været de fleste distrikter igennem flere gange på kryds og tværs, men vi spilder aldrig en chance for at ydmyge hinanden, når muligheden byder sig.

Denne gang hos Dennis med ovenstående temaer (inkl. min/max prisniveau).

Vi startede med en lille forfriskning, som intet har med temasmagningerne at gøre.



Her er faktisk tale om en dessertvin fra Loire med navnet Moelleux 1er Trie "La Haut-Lieu" fra producenten Huet.
Her taler vi virkelig topbalance og et fantastisk forhold mellem syre og sødme og en tyngde, som kan nedlægge alle - ak ja - 1.000 kroner er også en slags penge, men det er sådan noget, man forventer af en god vært :-)



Opvarmningen til første heat - Chateauneuf-du-Pape 1995-2007 havde værten også arrangeret fra sin ydmyge vinkælder, som lader meget tilbage at ønske, men som gavmildt nok er åben for publikum året rundt.
Som I kan se af billedet ovenfor er der tale om Chateauneuf-du-Pape Cuvée des Cadettes 2004 fra kultproducenten Chateau La Nerthe. En ganske fin start.



Til at ledsage herlighederne i flydende form, havde værten - som er kok - arrangeret dansk hummer, krebsehaler m.v. til forret og en 400 grams bøf af kobekød til hovedret med den lækreste rødvinssauce med et stref af trøffel.
Det er vinderens lod at lægge hus og servering til, når vi holder vore temasmagninger. Dennis ved ikke, at vi hemmeligt lader ham vinde, så vi kan blive ordentligt forplejet :-)
Der var som vanligt intet at udsætte på forplejningen, måtte vi indrømme efter gennem flere timer at have forsøgt at finde fejl.
Dennis er på alle områder 100%, når det kommer til mad og vin.

Nu gik vi så igang med selv temasmagningerne. Du kan se det samlede felt af vine på ovenstående billede. Normalt kan vore temasmagninger være store og massive, men denne gang var et par stykker fraværende p.g.a. ferie og sygdom.

Vi startede med første heat, som var Chateauneuf-du-Pape 1995-2007.



Første flaske skulle senere vise sig at være en gammel kending, som vi tidligere har drukket med stor fornøjelse - Chateauneuf-du-Pape Reserve 2003 fra Domaine du Pegau.
Det skulle senere vise sig, at også vin nummer 2 i vor lille blindsmagning var samme vin, men denne var betydeligt ringere end nummer 1 - også efter senere kontrolsmaning - altså en ikke optimal flaske.
Gennemsnit af vor pointafgivning var 97 point.



Dermed gik vi til flaske nummer 3, som senere skulle vise sig at være Chateauneuf-du-Pape Reserve 1998 fra Le Clos du Caillou.
Gennemsnit af vor pointafgivning var 95,3 point.



Flaske nummer 4 er også en gammel kending. Igen er det Domaine du Pegau - denne gang med Chateauneuf-du-Pape Laurence 1998, som er en specialcuvée med ekstra lang tid på fad.
Gennemsnittet af vor pointafgivning var 95 point.



Flaske nummer 5 skulle vise sig at være Chateauneuf-du-Pape Cuvée Marie Beurrier fra Henri Bonneau. Også en dejlig flaske, som de fleste kender.
Gennemsnittet af vor pointafgivning var 91,3 point.



Sidste hug i første smagning var Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2003 fra Domaine de Marcoux. Igen en yderst lækker vin, som man nyder i fulde drag.
Gennemsnittet af vor pointafgivning 94,7 point.

Dermed kunne feltet finde rækkefølge, da vi fik afsløret etiketterne:

Chateauneuf-du-Pape Reserve 2003, Domaine du Pegau
Chateauneuf-du-Pape Reserve 1998, Le Clos du Caillou
Chateauneuf-du-Pape Laurence 1998, Domaine du Pegau
Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2003, Domaine de Marcoux
Chateauneuf-du-Pape Cuvée Marie Beurrier 2000, Henri Bonneau

Du kan klikke på de enkelte vine og se anmeldelserne i vor vindatabase.



Vi kunne således udråbe Dennis som vinder af 1. heat. Dermed kunne vort gamle ordsprog igen finde anvendelse: "Vi ofrer en formue, smager en masse vin - og så vinder Dennis".
Sådan var det altså også i heat 1.

Så overgik vi til heat nummer 2, som var en Toscana smagning i årgangene 2002-2009.




Vi lagde ud med Bolgheri Rosso Sup. 2004 fra producenten Castello di Bolgheri. Straks fornemmer man, at det er en helt anden stil end vinene fra Chateauneuf-du-Pape, og afvekslingen var ganske fin her midtvejs.
Gennemsnit af vor pointafgivning var 94,4 point.



Så lagde vi smagsløg til Brunello di Montalcino Riserva 2004 fra Fuligni. Et modigt træk at stille med en vin, som først for nyligt er kommet på flaske, og som skal gemmes minimum 10 år for at give det bedste.
Gennemsnit af vor pointafgivning var 92,1 point.



Vin nummer 3 skulle senere vise sig at være Palafreno 2006 fra producenten Querciabella.
Gennemsnit af vor pointafgivning var 94,4 point.



Vin nummer 3 var endnu en Brunello. Denne gang havde vi fat i Brunello di Montalcino 2005 fra Pieve Santa Restituta (Gaja). Vinen var skaffet af Damiano Alberti, som er ejer af Restaurant Enomania på Vesterbrogade i Kbh. En rigtig hyggelig kombination af vinbar og restaurant i højeste kvalitet. Her er der ingen smalle steder på vinkortet!
Gennemsnit af vor pointafgivning var 95,4 point.



Sidste skud på stammen i 2. heat skulle vise sig at være Rosso Toscana Redigaffi 2002, fra Tua Rita.
Gennemsnit af vor pointafgivning var 96,6 point. Dermed kunne feltet finde rækkefølge, da vi fik afsløret etiketterne:

Rosso Toscana Redigaffi 2002, Tua Rita
Brunello di Montalcino 2005, Pieve Santa Restituta (Gaja)
Bolgheri Rosso Sup. 2004, Castello di Bolgheri
Palafreno 2006, Querciabella
Brunello di Montalcino Riserva 2004, Fuligni

Du kan klikke på de enkelte vine og se anmeldelserne i vor vindatabase.



Dermed kunne vi udråbe Frank som vinder af heat 2.
Dermed indtraf der en særlig begivenhed, som varmer en gammel vinentusiast hjerte. Man kan vinde med den forkætrede årgang 2002 fra Toscana!!!!
Jamen, det er jo en fest at konstatere, og sejren var der overhovedet ingen tvivl om. Vinen var bare et niveau højere end de andre. Det beviser, at de store producenter godt kan lave vin i mindre heldige årgange ved hjælp af ypperligt håndværk.
Hæder til Frank for hans mod og tro på det "umulige". Det er ikke første gang, at han har troet på det umulige, men det er bestemt første gang, at det har givet resultat :-)



I skal have et billede af de 2 vindere i hver sit heat. Da Dennis med vindervinen scorer et gennemsnit på 97 point mod Franks 96,6 point, skal Dennis igen være vært/forplejer næste gang - igen igen.

Måske erindrer I, at undertegnede skrev, at Dennis altid er 100%, når det kommer til vin? Der er nemlig altid et lille efterspil efter smagningerne, hvor vi alle har lidt sødt eller andet med til fælles nydelse.
Således også denne gang hvor vi bl.a. fik norditaliensk Vin Santo (særlig tilladelse til at kalde vinen Vin Santo) og Vintage port fra 1977.

Men denne gang var Dennis's input helt særligt!



Den gamle mester Quintarelli, som huserer i Veneto, lavede i årgang 1990 for sidste gang den navnkundige vin Amabile del Ceré, som faktisk er en Vin Santo men ikke må kaldes ved dette navn, da det tilhører Toscana.
Vi taler her en af de absolut allersidste udgaver af denne vin, som Dennis har fået bragt til Danmark fra en hotelrestaurant i Veneto-området.
37,5 cl. til ca. kr. 1.200 - men det var også en helt fantastisk vin, som klart er til 100 point i sin genre. Et udtryk for det perfekte...

Vi slutter med at bringe et billede af aftenens 3 ydmygede tabere, som heller ikke denne gang var helt i gear til at gøre en forskel.
Det handler ikke om at vinde - Det handler om at ydmyge.
De 3 detroniserede deltagere må bruge tiden indtil næste temasmagning til at kvalificere sig til endnu et forsøg....


Taberen Anders!


Taberen Kenneth


Taberen Michael






Copyright 2010
Vinhulen.dk