Ettore Germano - Barolo smagning på Restaurant Under Lindetræet, Odense


Det markante skilt ved indgangen fra hovedvejen til Ettore Germano's ejendom.


Yours truly var sat i stævne på Restaurant Under Lindetræet i Odense den 10. marts 2010, inviteret af importøren Viniropa og Grunddal Vin for at smage producenten Ettore Germano's nye årgang af Barolo vine tillige med smagning af tidligere års versioner af denne klassisker i italiensk vinkunst.

Det er et særligt privilegium og ære at deltage i disse smagninger, da det betyder, at man kommer til at møde en af områdets venligste vinproducenter - Sergio Germano, som siden faderen Ettore Germano's død i år 2003 har drevet virksomheden sammen med konen Elena.
Faktisk har Sergio Germano været med siden 1990, og det gav allerede i 1993 den ændring, at Ettore Germano overgik fra at producere druer til andre producenter til at sælge vine udelukkende under eget navn.
Vi har ved flere lejligheder besøgt Sergio i Barolo, og det er altid en meget stor fornøjelse...
Sergio Germano kører det sædvanlige program med Barolo, Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba m.v. men en del af Sergio's tid er dedikeret til "opfindelse" af nye vine, som vi har fra tid til anden har lagt smagsløg til. F.eks. en fin Riesling, Langa Brut Classico og Chardonnay. Hold øje med disse vine. Kvaliteten er stigende!
Det er en fornøjelse af vandre rundt i Sergio's kældre og smage prøver fra de forskellie fade og vurdere nye som gamle årgange. Da vi besøgte Sergio i november 2008, smagte vi f.eks. Barolo, som endnu ikke var frigivet men var på fade. Det er helt specielt - og en oplevelse for mænd med hår på brystet...

Ettore Germano ligger i kommunen Serralunga d'Alba og ejer en af områdets vigtigste vinmarker "Cerretta", som vender mod syd, sydvest. Marken er på 6,6 hektarer og rummer druesorterne Chardonnay, Barbera, Dolcetto, Nebbiolo, Riesling og Brachetto
Selvfølgelig er det Nebbiolo-druen, der har den største bevågenhed.


Cerretta marken first hand fra tidligere besøg hos Ettore Germano!


I starten var det bedstefaderen til Sergio, Alberto Germano, der ejede 3 hektarer vinmarker. Gennem opkøb kom man op på det nuværende areal på 13,50 hektarer, men man solgte dengang druerne til andre producenter.
Det var først i 1975, at man begyndte selv at bruge nogle af druerne, og i 1993 overgik hele produktionen til egne vine.

Hvis du har dyb kærlighed til Barolo og kommer i området, finder du hurtigt ud af, at det ikke er ligegyldigt, om vinene kommer fra f.eks. Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, La Morra eller Casteglione Falleto. Barolo fra Serralunga d'Alba hører til den kraftfulde, holdbare og stringente slags, hvor lakrids er fremme i skoene. Det er fair at fortælle læserne, at undertegnede har en stor kærlighed til netop denne del af Barolo.

Denne middagsstund var vi samlet i Restaurant under Lindetræet til en let gourmetfrokost for efterfølgende at smage nogle af Ettore Germano's Barolo vine fra frisk årgang tillige med ældre årgange, som vi gennem årene flittigt har beskrevet og lagt i vor vindatabase.

Restaurant under Lindetræet serverede en meget lækker frokostret, som varmt kan anbefales. Der er ingen tvivl om, at madkvaliteten ligger væsentligt over standardvaren, og restauranten er bestemt et besøg værd. Til dette lækre måltid fik vi lov at smage Sergio's vin Balau, som er en blandingsvin på 50% Dolcetto, 25% Barbera og 25% Merlot og som lagrer på store fade i 30 måneder. Vi har smagt denne vin i adskellige årgange, og den bliver bare bedre og bedre for hver årgang!

Herefter overgik vi til selve smagningen af Barolo vinene, og her er dagens program:

Barolo Serralunga 2006, Ettore Germano
Barolo Serralunga 2005, Ettore Germano
Barolo Prapo 2006, Ettore Germano
Barolo Prapo 2005, Ettore Germano
Barolo Prapo 2003, Ettore Germano
Barolo Cerretta 2006, Ettore Germano
Barolo Cerretta 2005, Ettore Germano
Barolo Cerretta 2004, Ettore Germano
Barolo Riserva Lazzarito 2004, Ettore Germano
Barolo Riserva Lazzarito 2003, Ettore Germano

Denne dag i Odense var de bedste af vinene Barolo Prapo 2003, Barolo Cerretta 2005 & 2004 og Barolo Riserva Lazzarito 2004. Det er helt tydeligt, at årgang 2004 er en af de bedste årgange Barolo i de sidste 20 år. Den rammer lige ned som en direkte fortsættelse af 1999 og 2001.

Barolo Cerretta 2004 er selvfølgelig fremragende, og det er helt som forventet i den legendariske årgang. Jeg er dog særligt imponeret af Barolo Cerretta 2005, da denne årgang er sværere, men Sergio fik høstet inden regnen, og så er året faktisk rigtigt godt, og Cerretta er bare sublim.
Barolo Prapo 2003 er overraskende god. Et sværere år hvor Sergio har været helt på top af situationen. Den er kraftfuld, potent, saftig og mangestrenget. Herlig!

Alle vinene kan du finde i vor database over testede vine. Du klikker bare på den vin, som du vil se en beskrivelse af. Så kommer du direkte over i vindatabasen.

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag på Restaurant Under Lindetræet i selskab med Sergio Germano og importørerne Viniropa og Grunddal Vin.



Copyright Vinhulen.dk
Marts 2010