MIE'S OSSO BUCO
ITALIENSK MAD I SÆRKLASSE
Ingredienser rækkende til 9 personer:
6 kg. kalveskank købt hos slagteren (klip hinderne på kanterne af kødet over)
15 rødløg i 1/4
1 helt hvidløg
3/4 kg. gulerødder
1 selleriknold i mindre stykker
1 flaske god, tør hvidvin
2 dåser gode, grofthakkede tomater
citrontimian
skal af 1 økologisk citron
saft af 1 økologisk citron
olivenolie
salt og peber
Tag en stor (rigtig stor) gryde eller 2 mindre.
Kom god jomfruolivenolie i gryden og kom grøntsagerne i og lad dem sautere, mens du vender kødet i mel og bruner det kort på en pande.
Efterhånden som du bruner kødet af kommer du det op til grøntsagerne i gryden. Når alle kødstykkerne er færdigbrunede og kommet sammen med grøntsagerne, tilsætter du hvidvin, tomater, citronskal, citronsaft og citrontimian.
Salt og peber tilsættes i passende mængder.
Retten småsimrer i 2-3 timer, hvorefter den serveres med ris.
Velbekomme....