MIE'S OSSO BUCO

ITALIENSK MAD I SÆRKLASSE

Ingredienser rækkende til 9 personer:

6 kg. kalveskank købt hos slagteren (klip hinderne på kanterne af kødet over)
15 rødløg i 1/4
1 helt hvidløg
3/4 kg. gulerødder
1 selleriknold i mindre stykker
1 flaske god, tør hvidvin
2 dåser gode, grofthakkede tomater
citrontimian
skal af 1 økologisk citron
saft af 1 økologisk citron
olivenolie
salt og peber

Tag en stor (rigtig stor) gryde eller 2 mindre.
Kom god jomfruolivenolie i gryden og kom grøntsagerne i og lad dem sautere, mens du vender kødet i mel og bruner det kort på en pande.

Efterhånden som du bruner kødet af kommer du det op til grøntsagerne i gryden. Når alle kødstykkerne er færdigbrunede og kommet sammen med grøntsagerne, tilsætter du hvidvin, tomater, citronskal, citronsaft og citrontimian.

Salt og peber tilsættes i passende mængder.

Retten småsimrer i 2-3 timer, hvorefter den serveres med ris.

Velbekomme....