RESTAURANT FABIO

Falkoner Allé 56, 2000 Frederiksberg
v/Fabio Avenoso og Christine Aagaard
Tlf. 35379977
Restaurant Fabio website

Det sker engang imellem, at man vågner en morgen med en dagsorden, som man agter at overholde til punkt og prikke, men når man går til ro om aftenen, så blev dagen bare til noget helt andet og federe, end man havde forventet.
Det er sådanne dage, at der er en fin chance for, at ens liv bliver beriget, og sådan en dag var lørdag den 30. maj 2009 og igen den 3. juni 2009!

Hvad sker der på Vinhulen.dk? I anmelder da aldrig restauranter! Næææh, det gør vi normalt ikke, men når man har en passion for alt der omhandler Italien, og som samtidig er synonym med kvalitet og Italian way of life, så vækkes passionen og tastaturet gløder...


Christine Aagaard og Fabio Avenoso

I hjertet af Frederiksberg på Falkoner Allé ligger et lille stykke Toscana - plantet af Fabio Avenoso (44) og Christine Aagaard (37) i form af en lille italiensk restaurant i 2 etager med tilhørende gårdhave og vinkælder.
Restauranten åbnede i 2006, da Fabio besluttede at Pizzeria Lagano i Dr. Tværgade i København skulle udvides med noget andet end den klassiske italienske pizza.

Falkoner Allé er sådan en dag i skiftet mellem maj og juni måned ikke specielt fængende i sig selv. Det fængende starter først, når man åbner døren til Restaurant Fabio.

Restaurant Fabio tilbyder Cucina Casareccia, som er italiensk for landkøkken - inspireret af Fabio's mor og mormor.
Det er enkle, traditionelle og smagsfulde italienske retter, serveret i ægte Terracotta tallerkener importeret fra Siena, Italien.

Yours truly var første gang sat i stævne på Restaurant Fabio lørdag middag til en kombineret vinsmagning med producenterne La Pieve, Icario og Siro Pacenti fra Toscana og sideløbende frokost, og lige så snart man kommer ind i restauranten i stueetagen falder blikket på et vinkøleskab, som indeholder gamle italienske vine og gamle vine fra Bordeaux. Faschinerende

Går man op af trappen til 1. sal møder man italienske Fabio - klassisk italiensk charmetrold med et smil så varmt som den toscanske sommersol og lyse, danske Christine med et mindst lige så varmt smil og charmerende væsen.
Lige på stedet føler man sig velkommen. Varme, smil og passion skyller dig i møde fra 2 utroligt søde mennesker...


Fabio beundrer sine gamle italienske flasker i vinkøleskabet på 1. sal...

I de varme sommermåneder har Restaurant Fabio en flot toscansk inspireret gårdhave, hvor du kan nyde de dejlige danske sommeraftener.
I umiddelbar forlængelse af gårdhaven er der nedgang til Christine og Fabio's hjemmebyggede vinkælder i kælderen af en etageejendom. Her ligger vine i lange baner, og du kan leje den romantiske kælder med levende lys for en aften, hvor du kan nyde f.eks. helstegt pattegris med tilhørende vine sammen med venner eller sammen med den udkårne ved det store middelalderbord, som er placeret centralt i kælderen.


Fabio med del helstegte pattegris i en seng af frugt, tomater og krydderurter.

Denne lørdag i maj måned skulle vinen ledsages af en menu indledt med antipasti efterfuldt af italienske Crostini Toscani - små brød med forskellige italienske herligheder. Bl.a. kyllingelever på et af stykkerne og lun toscansk pølse på et andet, guf.
Det blev også tid til en herlig omgang Tortelloni ai Funghi Porcini (fyldte ravioli med karljohansvampe og trøffelolie) og til sidst lidt toscansk ost. Virkelig kvalitetsprodukter med raffineret smag og omsværmet af kærligt håndværk og nærværende betjening.
(læs anmeldelse af vinene søndag den 7. juni 2009.)


Vinene til smagningen denne lørdag...

Her kunne denne eftermiddag have fået en normal afslutning, men så var det at Christine forsigtigt spurgte, om jeg havde en ledig stund? Ja, selvfølgelig.
Christine og Fabio ville gerne have en min vurdering af en vin, som de godt kunne tænke sig at servere i restauranten som noget helt særligt, og inden jeg fik set mig om stod vi alle 3 i køkkenet og priste en flaske Brunello di Montalcino Riserva 1965, mens vi sludrede, som havde vi kendt hinanden i flere årtier, mens vi drak Brunello di Montalcino af glas på størrelse med en bowlingkugle :-)
Behøver jeg overhovedet at sige, at vinen her 43 år efter produktionen var lige så fremragende som selskabet. Prøv den hos Restaurant Fabio!

På det tidspunkt var jeg overbevist om, at her havde jeg fundet et ganske særligt sted! Sikken en varme, imødekommenhed og en følelse af at være velkommen. Inden der var gået 1 kvarter, havde Fabio og Christine inviteret til 2 yderligere winemakers dinner i restauranten, og hvem kunne dog sige nej til sådan en lejlighed....

Den første var den 3. juni, hvor restauranten i samarbejde med Valentin Vin og Jens Simonsen havde besøg af Tiziana Mazzetti fra vinproducenten Poliziano beliggende i Montepulciano. Det er Michael Valentin fra Valentin Vin der importerer Poliziano til Danmark.
Dette var et aftenarrangement, hvor jeg havde bedre lejlighed og tid til rigtigt at smage på maden, vurdere betjeningen og føle stemningen, mens jeg nød vinene.
Endvidere havde jeg fået Tiziana Mazzetti til bords, så jeg fik også pudset mine engelskkundskaber af ved samme lejlighed krydret med et par italienske gloser.
(Læs anmeldelserne af vinene søndag den 15. juni 2008.)

Denne aften bød på Crostini Toscani, Fabios Fristelser, Tagliatelle ai Fungho Porcini con Tartufo (båndpasta med karljohansvampe og trøffelolie), Tagliata con Pomodori & Pecorino Toscano (Grillet kalvefilet i skiver med hjemmelavede ovnbagte, friske tomater) og Tiramisu (kaffelikørkage).
Alle retter ledsaget af Poliziano's vine, som er absolut førende i området. Vine og mad var i forening skræmmende tæt på det perfekte.

Og så er der også lige det med at holde styr på detaljerne. Jeg er meget opmærksom på, om der altid er frisk vand og brød på bordene, uden at man selv skal kalde på tjeneren.
Er der opmærksomhed på bordene? Jeps - hele tiden. Diskret og alligevel nærværende uden at være påtrængende. Passende afstand men hyppig øjenkontakt og altid et smil. Sådan skal det være.

Mit bord havde fornøjelse af Nadine, som er overtjener i restauranten. Nadine har været med helt fra den spæde start i 2006. Nadine ser alt og er allevegne med et herligt og gedigent overblik - altid med et smil på læben. Altid klar til at aflaste Christine og Fabio.
Det er måske det bedste ved restauranten overhovedet - der er smil over hele linien, og alle er klar til at forkæle gæsterne. Det er altså gæsten, der er i centrum, og de øvrige ansatte skal ikke glemmes. De var også allevegne, selv en helt ny pige ansat samme dag var storsmilende og vaks.

Fabio og Christine med smil over hele 5-øren.

Under middagen havde jeg lejlighed til at studere vinkort og menukort. Udvalget af vine er solidt og bredt med yderste fokus på Toscana.
Menukortet rummer en lang række toscanske specialiteter, og der er noget for enhver smag.
Prisniveauet ligger i den høje ende af skalaen. Restauranten bygger på kvalitet, og kvalitet koster. Sådan hænger tingene nu en gang sammen.

Men, sådan en dejlig aften får desværre også ende på et tidspunkt....
Så er det jo rart, når værtinden pludselig kommer frem fra køkkenet efter en lang arbejdstung aften mellem gryderne uden Fabios hjælp p.g.a. sygdom, og overskudsagtigt sætter sig i sofaen og hygger med gæsterne, så min tilbagetrækning blev udsat lidt, og uden megen overtalelse kan byde yours truly på en lille grappa at gå hjem på (selv om jeg normalt ikke kan lide det), mens vi sludrer om historien bag restauranten og forløbet gennem de sidste 3 år.

Mine varmeste anbefalinger af dette fantastiske sted!