Vinhulen.dk's Barolo Tour 2009
Kan man gentage eller overgå en stor succes? Kan en ultimativ oplevelse blive mere ultimativ?
2 spørgsmål som man kan dvæle ved i dage, da ultimativ jo er den højeste potens i forvejen!
Spørgsmålene besvares vel bedst af den enkelte, når man spørger sig selv dybt inde i sjælen. Mit svar er - Det var nøjagtigt lige så stort som sidste år. Hverken mere eller mindre - bare perfekt!
Nogle vil nok sige, at programmet i år klart overgår sidste år, når de ser producentlisten, men vi vil selv sige, at turene på hver deres måde var klassiske, om end vi i år måtte savne Frank, som var optaget af andre gøremål.
Michael og Thomas foreviget sammen med Angelo Gaja.
Sådan en tur til Barolo distriktet foregår ikke uden hjælp fra gode mennesker. Et festfyrværkeri af god vilje og hjælpsomhed fra mange kanter. I ved selv, hvem vi tænker på :-)
I år havde vi planlagt op til flere afstikkere til det nærliggende Barbaresco, hvor vi skulle besøge en række producenter i superligaen i løbet af ugen. Som du kan se af ovennævnte, ramte vi bestemt ind i den ypperligste af dem alle - Gaja.
Vi havde fornøjelsen af at tale med Angelo Gaja i en god time, hvor vi talte om forholdene i området og fremtidens udfordringer. Det skal du nok høre mere til i fremtidige artikler. Gaja synes, at vi under drøftelsen skulle nyde lidt ekstra end vinene, der var sat frem til lejligheden, så frem fra gemmeren kom en Sperss 1999. Ikke ilde. Det er i sandhed en særlig vin fra et fremragende år.
Michael foran indgangen til Barbaresco by.
Når man bevæger sig rundt i Barolo og Barbaresco området, er man helt afhængig af en bil, som kan transportere en rundt mellem producenter, restauranter og hyggeture i landskabet.
Bilen skal også klare køreturen fra Milano lufthavn og til Barolo. Der er ca. 190 kilometer, hvilket svarer til et par timers kørsel.
Vi havde lejet en spritny Fiat Bravo (man er vel italo-freak). Et udmærket valg som klarede opgaven ugen igennem - eller rettere næsten.
På sidstedagen lød der pludselig et højt biiiip, og så fortalte displayet, at vi kørte rundt med et tilstoppet dieselfilter. Der er imponerende i en bil, der var 2 måneder gammel. Heldigvis var det ikke værre, end at vi kunne fortsætte. Hm, italienske biler :-)
Henrik og Michael foran bilen, som bragte os rundt i området!
Her foran Sottimano's residens i Barbaresco.
En Barolo tur er heller intet uden en fast opholdadresse. Igen i år havde valgt lejlighed hos
La Giolitta hvor vi havde vor egen kælderlejlighed med plads til 6 personer og eventyrlig morgenmad med friske æg, salami, skinke og brød, pejs, kæmpe terrasse og en familie bestående af Daniela og Francesco, som hele tiden sørgede for, at vi kunne lade op til dagens begivenheder. Stedet er lige midt i Barolo by i rolige omgivelser.
Silvia Altare med en kær flaske fra familiens private samling.
Ugens program var ikke så stramt som i 2008, så vi havde god tid til at lade indtrykkene sænke sig. Nedenfor kan du se programmet gennem ugen, og her kan du også klikke dig til de enkelte artikler, når der fremgår et online ved siden af producentnavnet!
Barolo 2008 & 2009 - Godt 45 stemningsbilleder fra de 2 ture.
Barolo 2008 - Sidste års Barolo Tour - dansk version
Barolo 2008 - Last years Barolo Tour - english version
Barolo 2009 indledning - Online 29.11.2009 - dansk version
Barolo 2009 initial article - Online 02.12.2009 - english version
Barolo 2009 - Angelo Gaja - Online 01.02.2010
Barolo 2009 - Roberto Voerzio - Online 15.07.2010.
Barolo 2009 - G.D.Vajra - Online 01.08.2010
Barolo 2009 - Paolo Scavino - Online 14.08.2010
Barolo 2009 - Vietti - Online 15.07.2011
Barolo 2009 - Sottimano - Online 16.07.2011
Barolo 2009 - La Spinetta - Online 22.07.2011
Barolo 2009 - Cappellano - Online 28.07.2011
Barolo 2009 - Domenico Clerico - Online 28.07.2011
Barolo 2009 - Elio Altare - Online 07.08.2011
Barolo 2009 - Bartolo Mascarello - Online 09.08.2011
Barolo 2009 - Armando Parusso - Online 09.08.2011
Barolo 2009 - Bruno Rocca - Online 09.08.2011
Barolo 2009 - Schiavenza - Online 11.08.2011
Gode restauranter i Barolo og omegn
Strada del Barolo - Oversigt over mulige besøg hos vinproducenter i området.
Ikke mange producenter har kældre med gamle flasker.
Her er dog en undtagelse hos Paolo Scavino, som har mange!
Overalt hvor vi kom frem, blev vi budt velkommen med åbne arme og store smil. Vi kunne klart mærke en forskel i forhold til sidste år. Det var blevet nemmere at lave aftaler, og vi fik smagt en del flere vine end sidste år.
Det er nok en kombination af, at vi har skrevet en del artikler fra turen sidste år, har forberedt os grundigt og så det faktum, at vi efterhånden kender de fleste af producenterne fra møder rundt omkring og tidligere besøg.
Vi mener selv, at dette er turens bedste billede.
Aldo Vajra og frue. Varmere mennesker skal man lede længe efter!
>
Vinene er fremragende. Riesling, Freisa og Barolo i verdensklasse!
Sabrina som viste os rundt får I et foto af i specialartiklen....
Nu skal alt ikke gå op i vin. I år har vi bestemt os for at give lidt mere fokus på restauranterne, som vi besøgte på turen.
Mange af jer har bedt om anbefalinger, og derfor vil vi selvfølgelig lægge nogle anmeldelser ud af stederne, hvor vi kom.
Du får masser af madbilleder i de kommende artikler, men her er lidt at varme op på!
Smukt anrettet dessert som ikke bare ser godt ud men som også mætter betydeligt!
Når man sådan er ude at besøge vinproducenter, er det meget vigtigt, at man er godt forberedt. Det giver bedre oplevelser, når man er der, for man kan spørge om de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Producenterne er også ret glade for, at man har et godt forhåndskendskab til tingene, så de ikke skal starte fra Adam & Eva hver gang. Det er almindelig høflighed, at man har sat sig ind i tingene.
Her har vi Thomas, som har fotografisk hukommelse på faktaforhold, og det sker ikke sjældent, at han giver "guiderne" kam til deres hår, når der pludselig opstår en diskussion om etikettens design i 80'erne eller solens stilling i forhold til markerne. Når Thomas - af venner kaldet "rainman" - ruller sig ud, så er det med at komme i dækning :-)
Her skal Thomas ikke forstyrres - Er det vanilje eller er det karamel, vinen dufter af?
Her er vi hos La Spinetta. I baggrunden Anja Cramer.
Sidste år bragte vi en række billeder af det smukke Barolo med en masse fotos af de forskellige marker tillige med billeder fra byerne Serralunga d'Alba, Montforte d'Alba m.fl. Denne gang giver vi dig en billede af Barbaresco by, hvor tårnet, som trænger gevaldigt til en renovering, hæver sig over byens tage.
Vi er her et par kilometer fra byen for at give et bedre view.
Til sidst i denne indledende tekst til vor Barolo Tour 2009 giver vi dig et par stemningsbilleder. Vi har en del at vælge imellem. F.eks. var vi en tur i trøflens hovedstad Alba, som er en mindre by 15 km. fra Barolo. Hyggelig og charmerende, og den by skal man næsten besøge. De billeder gemmer vi til senere artikler, og i stedet for bringer vi dig et billede fra besøget hos Roberto Voerzio, hvor vi var samlet omkring "baren" for at smage vinene. Det er Voerzio selv i baggrunden.
Der er også blevet plads til et billede af Henrik og Michael i Torino, som er et must at besøge, hvis man lige skal handle lidt ind, inden turen går mod Danmark igen. Vi fandt også tid til et museumsbesøg. Der ligger nemlig et ganske fantastisk museum med egyptiske fund fra italienske udgravninger i starten af det 20. århundrede. Også en del mumier m.v.
I de kommende uger vil vi anbefale dig at komme tilbage på siden, da vi løbende opdaterer vor specialartikler om de enkelte besøg.
Vi lægger også smageresultaterne ind i vor database, så du kan nå at købe de bedste vine, inden de bliver udsolgt!
Copyright 2009
Vinhulen.dk